30-05-2010

Groene peper burger

Vegetarische groene peper burger van seitan

 

Recept voor seitan, een vegetarische vleesvervanger. Seitan kun je gemakkelijk zelf maken. Hier vind je vele recepten, voor seitanburgers, vegetarische gehaktballen, kroketten, bitterballen, schnitzels en nog veeeeeeeel meer.

Dit recept is beschermd met auteursrechten. Het is niet toegestaan dit recept over te nemen op een website of te publiceren in een boek of anderszins te verspreiden. Als je dit recept wilt doorgeven, geef dan de link naar deze pagina door. Dit recept wordt voortdurend verbeterd, gebruikers geven tips door. Deze tips komen ook op deze pagina.

 

Seitangehakt is zeer geschikt om burgers of ballen van te maken. Een echte stevige bal is moeilijker dan een platte burger. Tenzij je er veel bloem en/of paneermeel bijdoet, heeft het gehaktmengsel de neiging om in de pan ineen te zakken.

Benodigdheden:

 • Seitangehakt van 1 kg bloem
 • 75 gram kikkererwten
 • 75 gram Groene peper korrels. Deze zijn verkrijgbaar in blikjes, maar daar zit vaak veel te veel in. Je kunt de korrels in een zeef gooien en laten uitlekken. Daarna kun je ze in een diepvrieszakje doen en invriezen.
 • 100-150 gr. paneermeel of 10-15 fijngewreven beschuiten
 • 125 gram boter of kokosolie. Je kunt hiervoor beter geen vloeibaar vet gebruiken. Kokosolie heeft een vrij hoog smeltpunt en is bij kamertemperatuur een vast vet.
 • 2 eieren
 • 2 theelepels zout (of naar smaak)
 • 1 theelepel korianderzaad
 • 1 theelepel karweizaad
 • 1 theelepel gemberpuree
 • 1 theelepel knoflookpuree

Bewerking

seitan/gehakt_eieren.jpg
seitan/seitangehakt.jpg
seitan/burgers_in_pan.jpg

Pureer de kikkererwten. (Kikkererwten in blik zijn niet altijd handig. Gedroogde kikkererwten kun je in een grote hoeveelheid bereiden, verdelen in een aantal diepvrieszakjes en dan invriezen. Dan kun je ze naar behoefte gebruiken. Dan kun je bijvoorbeeld een hand kikkererwten (of andere bonen) meebakken met rijst.)

Doe het Seitangehakt , de kikkererwten, de boter of kokosolie en de eieren in de mengkom van je keukenmachine en maak hiervan een glad mengsel. Voeg paneermeel of fijngewreven beschuit toe, totdat een stevig deeg ontstaat. Voeg de kruiden en het zout naar smaak toe en meng dit door het deeg.

Voeg als laatste de groene peper korrels toe en meng ze door het deeg.

Koel het deeg in de koelkast. Hierdoor stolt de boter of kokosolie en wordt het deeg stijver.

Maak van het deeg ballen of platte schijven en bak ze in de koekenpan. Je kunt ze ook frituren als een soort bitterballen. Of je kunt het gehaktmengsel in bladerdeeg of wrijfdeeg verpakken en er een soort sauzijzenbroodje van maken.

Andreas Firewolf

 

reclame/groenepolitiek_rabo.gif

 

Ik doe niet mee met anti-sociale media

 

Ik doe niet mee met facebook, twitter en dergelijke vanwege de voortdurende privacy-schendingen en het anti-sociale gedrag van dit soort anti-sociale media. Anti-sociale media bevorderen autistisch en narcistisch gedrag.

 

 

 

Commentaar formulier

Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.

Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier

Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:

 

Uw ip-nummer is geblokkeerd voor inloggen en reageren.

Indien u zich misdraagt op deze site, kunnen we uw ip-nummer blokkeren. Dit kan ook voorkomen, als uw computer door criminelen is overgenomen.

Wilt u de blokkade opheffen, doe dan het volgende:

 • Schaf een virusscanner en firewall aan
 • Maak uw computer schoon
 • Stuur ons een email om de blokkade op te heffen, met uw ip-nummer.

Het kan ook zijn, dat uw ip-nummer wijzigt tijdens het surfen. Dit kan gebeuren indien u uw echte ip-nummer geheim houdt. Deze site is beschermd tegen dat soort technieken.

Lettergrootte
1   2   3   4   5  
Contrast
normaal

 

reclame/nula_200.gif

 

reclame/succes2.gif
Ontwikkeld door Nul-A Computers