01-01-2010

Seitan ongekookt kruiden

Rauwe seitan kruiden

 

Recept voor seitan, een vegetarische vleesvervanger. Seitan kun je gemakkelijk zelf maken. Hier vind je vele recepten, voor seitanburgers, vegetarische gehaktballen, kroketten, bitterballen, schnitzels en nog veeeeeeeel meer.

Dit recept is beschermd met auteursrechten. Het is niet toegestaan dit recept over te nemen op een website of te publiceren in een boek of anderszins te verspreiden. Als je dit recept wilt doorgeven, geef dan de link naar deze pagina door. Dit recept wordt voortdurend verbeterd, gebruikers geven tips door. Deze tips komen ook op deze pagina.

 

Waarom ongekookt kruiden

Je kunt seitan eerst kruiden voordat je het kookt. Deze pagina gaat over het kruiden van rauwe seitan.

Allereerst: Waarom zou je kruiden voor het koken?

  • Je hoeft de seitan niet te koken. Je kunt de rauwe seitan met kruiden en andere ingredienten in een blender gooien. Je krijgt dan een gehaktmengsel, waarvan je burgers of gehaktballen van kunt maken. Voordeel: De seitan wordt wat draderig en heeft meer 'beet'. Voor burgers is dat een voordeel. Nadeel: Ongekookte seitan blijft naar elkaar toetrekken. De messen van de blender snijden de seitan steeds stuk, maar deze trekt net zo hard weer naar zichzelf. Het blijft draderig en het kost veel moeite om een homogeen gehakt te krijgen.
  • Je kunt de seitan eerst kruiden, een tijd in de kruiden laten staan, zodat deze kunnen intrekken, en daarna koken. De meeste kruiden blijven achter in het kookvocht. Deze handeling is zinloos als je burgers of gehakt maakt. Je kunt de seitan na het koken ook roken. Eerst gekruide, daarna gekookte en vervolgens gerookte seitan heeft een aparte smaak. Dan is het dus wel zinvol.
  • Nota bene! Als je eerst de seitan kruid en daarna kookt, trekken de kruiden redelijk tot goed in de seitan. Maar daarna gooi je een groot deel van de kruiden met het kookvocht weg. Je hebt dus veel meer kruiden nodig.

Bewerking

seitan/ongekooktkruiden.jpg
  • Maak een kruidenmengsel.
  • Strooi de kruiden over de seitan en kneed de kruiden door de seitan. Trek de seitan hierbij steeds opnieuw uit elkaar en wrijf de kruiden over de blanke seitan. Dit kost best wat tijd als je het goed wilt doen.
  • Laat de gekruide seitan een paar uur of een etmaal in de koelkast staan.

Andreas Firewolf

 

reclame/groenepolitiek_co2.gif

 

Ik doe niet mee met anti-sociale media

 

Ik doe niet mee met facebook, twitter en dergelijke vanwege de voortdurende privacy-schendingen en het anti-sociale gedrag van dit soort anti-sociale media. Anti-sociale media bevorderen autistisch en narcistisch gedrag.

 

 

 

Commentaar formulier

Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.

Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier

Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:

 

Uw ip-nummer is geblokkeerd voor inloggen en reageren.

Indien u zich misdraagt op deze site, kunnen we uw ip-nummer blokkeren. Dit kan ook voorkomen, als uw computer door criminelen is overgenomen.

Wilt u de blokkade opheffen, doe dan het volgende:

  • Schaf een virusscanner en firewall aan
  • Maak uw computer schoon
  • Stuur ons een email om de blokkade op te heffen, met uw ip-nummer.

Het kan ook zijn, dat uw ip-nummer wijzigt tijdens het surfen. Dit kan gebeuren indien u uw echte ip-nummer geheim houdt. Deze site is beschermd tegen dat soort technieken.

Lettergrootte
1   2   3   4   5  
Contrast
normaal

 

reclame/nula__200_125euro.gif

 

reclame/Spirsexhoog.gif
Ontwikkeld door Nul-A Computers