01-03-2007

Omega-3 kruiden mengsel

Het volgende idee is ontleend aan een tip in het boek "Vitale vetten / fatale vetten" van Udo Erasmus.

Omega-3 vetzuren zijn heel belangrijk voor de gezondheid. Ze behoren tot de essentiele bestanddelen van de voeding. Dat wil zeggen: Ons lichaam kan ze niet zelf aanmaken en ze moeten in onze voeding zitten.

Tekorten aan Omega-3 vetzuren worden in verband gebracht met hart- en vaatziekten en vele vormen van kanker. Naarmate de omega-3 vetzuren in onze voeding afnamen, nam vooral het aantal vrouwen met borstkanker toe. In vrijwel alle tumoren zijn omega-3 vetzuren afwezig.

In het vet van vissen die in koude wateren zwemmen zitten veel omega-3 vetzuren. Voor vegetariers zijn deze ongeschikt. En voor andere mensen? Als je de vis niet vers en rauw eet, gaan de meeste omega-3 vetzuren verloren tijdens het bewaren en vooral tijdens het bakken. Bovendien zit juist in het vet van vis heel veel vergif: zware metalen en PCB's. De adviezen van onze zeer wijze overheid over het veel eten van vette vis kun je misschien beter negeren.

Omega-3 vetzuren zitten vooral in lijnzaad (20%), hennepzaad (5%) en walnoten (2%). Je kunt een strooisel maken van lijnzaad, kruiden en zout. Je kunt er ook andere zaden bij doen, zoals sesamzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten. Maar je kunt dit strooisel heel slecht bewaren. Omega-3 vetzuren oxideren heel snel en maken het kruidenmengsel ranzig. Maak dit strooisel daarom iedere dag vers, vlak voor de maaltijd. Bak of kook dit mengsel niet mee maar strooi het over het eten nadat het is opgediend.

  • Per persoon 1 eetlepel lijnzaad.
  • Eventueel wat andere zaden (sesamzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten).
  • Keukenkruiden naar smaak.
  • Zwarte of cayenne peper naar smaak.
  • Zout naar smaak.

Maal alle ingredienten tezamen in een elektrische koffiemolen. Strooi dit na het opdienen over de warme maaltijd. Als je dit mengsel dagelijks vers maakt en gebruikt wordt je stoelgang beter en verklein je de kans op hart- en vaatziekten.

Smakelijk eten, eet varietarisch! Andreas Firewolf.

 

reclame/groenepolitiek_kwartje.gif

 

Ik doe niet mee met anti-sociale media

 

Ik doe niet mee met facebook, twitter en dergelijke vanwege de voortdurende privacy-schendingen en het anti-sociale gedrag van dit soort anti-sociale media. Anti-sociale media bevorderen autistisch en narcistisch gedrag.

 

 

 

Commentaar formulier

Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.

Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier

Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:

 

Uw ip-nummer is geblokkeerd voor inloggen en reageren.

Indien u zich misdraagt op deze site, kunnen we uw ip-nummer blokkeren. Dit kan ook voorkomen, als uw computer door criminelen is overgenomen.

Wilt u de blokkade opheffen, doe dan het volgende:

  • Schaf een virusscanner en firewall aan
  • Maak uw computer schoon
  • Stuur ons een email om de blokkade op te heffen, met uw ip-nummer.

Het kan ook zijn, dat uw ip-nummer wijzigt tijdens het surfen. Dit kan gebeuren indien u uw echte ip-nummer geheim houdt. Deze site is beschermd tegen dat soort technieken.

Lettergrootte
1   2   3   4   5  
Contrast
normaal

 

reclame/nula_200.gif

 

reclame/CirkelHoog.gif
Ontwikkeld door Nul-A Computers